Torsdag 15/12 2016 vendte F-16 kampfly hjem til Flyvestation Skrydstrup efter at have været indsat i Operation Inherent Resolve, hvor de oprerede fra Incirlikbasen i i Tyrkiet.

Torsdag 15/12 2016 vendte F-16 kampfly hjem til Flyvestation Skrydstrup efter at have været indsat i Operation Inherent Resolve, hvor de opererede fra Incirlikbasen i i Tyrkiet. Foto: Forsvaret.

Af Værnsfælles Forsvarskommando

De syv F-16 Fighting Falcon kampfly, der de seneste seks måneder har været udsendt til Incirlik-basen i Tyrkiet, vender torsdag den 15. december hjem til Skrydstrup. Siden juni har flyene – fire operative og tre i reserve – deltaget i Operation Inherent Resolve mod ISIL. Det har hele tiden været planen, at fly og mandskab skulle vende hjem efter seks måneders mission.

- Jeg glæder mig meget til at få fly og mandskab hjem igen i god behold. Alle har ydet en rigtig god og meget professionel indsats og har fortjent at holde jul herhjemme sammen med deres familier, udtaler chefen for Fighter Wing i Skrydstrup, oberst Anders Rex.

De danske F-16 har siden juni fløjet missioner over både Irak og Syrien og har blandt andet støttet koalitionens kamp for at befri Mosul. I alt er det blevet til 276 missioner. Der er i den forbindelse blevet anvendt 384 præcisionsbomber.Anden gang

Det er anden gang, danske kampfly har deltaget i Operation Inherent Resolve. Første gang var fra oktober 2014 til oktober 2015, og dengang var det med udgangspunkt fra en base i Kuwait.

Nu er der ikke umiddelbart missioner i horisonten for de danske F-16. Men det betyder langtfra, at Fighter Wing kommer til at ligge på den lade side, oplyser chefen for Flyverstaben, generalmajor M.A.L.T. Nielsen.

- Der er masser at tage sig til i forhold til at gøre klar til det nye kampfly, F-35. Samtidig skal der være fokus på at opbygge kampkraften samt at vedligeholde træningen, siger M.A.L.T. Nielsen.

Medierne inviteres til at være til stede på Flyvestation Skrydstrup, når de udsendte F-16 Fighting Falcon torsdag eftermiddag vender tilbage til Danmark. Kontakt presseofficer ved Fighter Wing Skrydstrup, Kurt Hansen, på telefonnummer 7284 8012 for yderligere oplysninger om arrangementet.