[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Værnsfælles Forsvarskommando

Forsvarschef general Peter Bartram uddelte fem af medaljerne i Washington i sidste uge, mens den sidste dekorering foregik i dag på hans kontor i Værnsfælles Forsvarskommando.

Her var det kaptajn Bradley Grimm fra den amerikanske hær, som fik Forsvarets Medalje for Særlig Fortjenstfuld Indsats. Den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford, som overværede ceremonien, lykønskede sin landsmand med medaljen.

Kaptajn Bradley Grimm var efterretningsofficer på Al Asad Air Base i Irak og har fået medaljen, fordi de efterretninger han har delt med danskerne, har haft stor betydning for vores soldaters sikkerhed. Det danske bidrag i Irak træner irakiske soldater, så de kan få overtaget i kampen mod terrorbevægelsen ISIL, der kontrollerer flere byer i Irak.


Forsvarschefen gratulerer kaptajn Bradley Grimm, der er tilknyttet den amerikanske nationalgarde og skal til at vende hjem til en civil tilværelse. Foto: Sune Wadskjær Nielsen.

Fem medaljer til Marinekorpset

Resten af medaljerne gik til soldater fra Marinekorpset, som Forsvarschefen roste for deres gode samarbejde med danskerne på Al Asad Airbase. Især har Chief Warrant Officer Four (Specialunderofficer) Jake Geary gjort sig godt bemærket, og Forsvarschefen dekorerede ham med Forsvarets Medalje for Særlig Fortjenstfuld Indsats. Jake Geary har markeret sig ved altid at være meget selvstændig og forudseende i sin planlægning, og det har bidraget til at give de irakiske soldater et positivt syn på deres danske instruktører.


Foto fra medaljeceremonien i Washington, der blev afholdt i Den Danske Ambassades have. Fra venstre er det: Marine Corps Major Michael Radynski, Scott Benninghoff, Richard R. Schellhaas, Justin Jones og Chief Warrant Officer Jake Geary. Ceremonien foregik 13. april. (Foto: Marine Corps Photo by Lance Cpl. Timothy R. Smithers). 

Forsvarschefen hædrede desuden major Richard R. Schellhaas, major Justin Jones, major Scott Benninghoff og major Michael Radynski med Forsvarets Medalje for International Tjeneste. De fire officerer har været gode og kompetente kolleger på Al Asad Air Base og hjulpet danskerne i deres opgave med at uddanne irakiske soldater.

Her kan du se og downloade flere fotos fra dekoreringen af Bradley Grimm.