[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af major Lasse Nelson, Kommandant i Kastellet

Fotograf Casper Tybjerg kommer 1. juni og 10. august 2016 til Kastellet, hvor han vil give et foredrag om sit arbejde som fotograf og særligt i tilknytning til Forsvaret. Foredragene foregår kl. 1700-1830 og 1900-2030. Casper Tybjerg har ikke selv være soldat, men har i mere end ti år arbejdet for forskellige enheder og stabe i Forsvaret. De seneste år har Casper arbejdet med at portrættere F-16 kampflyene og Frømandskorpset.

Casper Tybjerg til højre. Her sammen med en F-16 pilot.

Casper har forfattet 12 bøger, mere end 300 artikler og publiceret sine fotografier i 193 lande. Han er fotograf ved UNESCO’s World Heritage Center og har siden 2006 været Nikons officielle ambassadør i Danmark.

Regler for fotokonkurrencen
Kastellet inviterer til fotokonkurrence, som gennemføres over otte onsdage – de såkaldte ’Kastellets Sommer Onsdage’:

1. + 8. + 15. + 22. juni 2016. Alle dage kl. 1630-2000.

10. + 17. + 24. + 31. august 2016. Alle dage kl. 1630-2000.

Alle kan deltage
For at deltage skal du finde et fotografi, som har relation til Forsvaret og kan kobles til temaet for konkurrencen: EN TID – ET STED – ET MENNESKE, som er teksten på Monumentet for Danmarks Internationale Indsats siden 1948, som er placeret i Kastellet. Du skal selv have fotograferet og have rettighederne til det/de fotos, som du indsender til konkurrencen.

Du kan deltage med et fotografi til hver onsdag. Til fotografiet skal oplyses, hvor og hvornår det blev lavet. Motiv kan med fordel beskrives, dog med maksimalt 100 anslag. Både sort/hvid og farvefotografier accepteres.
Fotografiet skal overholde et kodeks, hvor det ikke må virke anstødeligt eller nedværdigende. Til konkurrencen er der valgt en komité af fire personer, som udvælger de fotografier, der udstilles på en af Kastellets Sommer Onsdage.

På hver af de i alt otte ’Kastellets Sommer Onsdage’ vil komitéen udpege tre fotografier, som præmieres med et flot kopi af eget foto i ramme.
Når du har indsendt dit fotografi giver du samtidig Kastellet lov til at bruge det til udstillinger samt evt. andre kanaler som fx sociale medier.
 
For at deltage skal du gøre følgende:
• Finde og evt. redigere dit fotografi.
• Skrive beskrivende tekst til fotografiet.
• Indsende dit fotografi til fotokonkurrence.kastellet@gmail.com (billeder skal indsendes i JPG-format).
• Husk at oplyse navn, adresse og telefonnummer.
• Husk at skrive i din mails emnefeltet hvilken onsdag, du ønsker dit fotografi skal deltage i konkurrencen (Emne: den 1. juni 2016).
• Ønsker du at deltage på en onsdag i juni, skal du senest den 30. maj indsende dit fotografi.
• Ønsker du at deltage på en onsdag i august, skal du senest den 28. juli indsende dit fotografi.


Et af Casper Tybjerg flotte fotos med kampvogne.