[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Thomas, DANCON OIR Hold 4

Efter nogle dage med overdragelse blev det torsdag 4. august tid til den officielle markering af, at hold 4 er på plads i Irak.


Transfer Of Authority-paraden markerer den formelle overgang mellem DANCON hold 3 og 4 ved Operation Inherent Resolve i Irak.

Ud over at paraden gøres kort – vi nærmer os de 50 grader i skyggen – er der visse formelle dele der skal gennemføres. Chefen for hold 3 takker af med en kort tale til begge hold.

Chefen for Task Force Al Assad, oberst Nugent takker hold 3 og byder hold 4 velkommen, hvorefter han giver kommandoen til chefen for hold 4.Cheferne for DANCON hold 4 og 3 samt irakiske, britiske og amerikanske gæster var samlet.Oberstløjtnant Lars Nielsen overtager således kommandoen efter oberstløjtnant Kenneth Strøm, der kan rejse hjem efter en travl tid med uddannelse af både soldater, politifolk og stabsofficerer.


”Det er med glæde, vi påtager os den vigtige opgave at træne de irakiske sikkerhedsstyrker. Det er en opgave, der giver mening. Vi kan se en direkte forbedring af irakernes evner på kamppladsen overfor ISIS takket være bl.a. DANCON indsats,” udtaler chefen for hold 4, Lars Nielsen.