[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

10 soldater fra Ingeniørregimentets Idrætsforening i Skive er blandt de danske løbere med tilknytning til Forsvaret, der søndag morgen stiller til start i US Marine Corps Marathon i Washington DC.

Løberne fra Skive har købt deres startnumre gennem den britisk-amerikanske veteranorganisation Allied Forces Foundation, og de støtter dermed arbejdet for skadede veteraner. Muligheden for at støtte kolleger, der er kommet til skade i tjenesten er en del af forklaringen på, at løbet i Washington tiltrækker soldater.


Det er soldater fra Marinekorpset, der deler vand og saft ud under løbet, og hjælper trætte løbere videre med opmuntrende kampråb.

Men det er hele rammen om løbet, der gør det anderledes end andre store maratonløb, forklarer korporal Knud Petersen fra Ingeniørregimentet. Han står for ingeniørernes deltagelse og skal selv løbe i Washington for sjette gang.

-Det er et rigtig godt løb. Det er godt organiseret og så er der en god stemning omkring det hele, fordi det er mange kolleger, man løber sammen med. Det gør det anderledes end for eksempel Berlin Maraton, siger Knud Petersen.

Holdet fra Skive skal bo på Marinekorpsets base i Quantico i udkanten af Washington, og ud over at løbe skal løberne besøge nogle af de mange militære attraktioner i hovedstaden.


Løber og medløbere fra Team Veteran under US Marine Corps Marathon i 2015.

Også den frivillige forening Team Veteran stiller til start i Washington. Foreningen er med i løbet for femte gang, hver gang med et nyt hold af skadede veteraner, der støttes af foreningens faste medløbere.

Team Veteran løber sammen med Team Semper Fi, der er marinekorpsets hold for skadede soldater. Holdet stiller efter et par afbud på grund af skader med et hold på syv skadede veteraner og et tilsvarende antal medløbere. Team Veteran skal ud over at løbe blandt andet besøge den danske ambassade i Washington og Lockheed-Martins kontor i byen.