[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Torsdag havde alle atleterne i den danske Invictus trup en aktiv dag på træningsfaciliteterne i ESPN Wide World of Sports Complex, der danner rammen om Invictus Games 2016. Basketballspillerne var i gang fra kl. otte, og de sidste danske atleter forlod først træningsbanerne omkring kl. 17.

I flere af sportsgrenene brugte atleterne tid på at få samlet deres grej. Det gjaldt særligt for cykelrytterne, hvis cykler ikke var landet helt, hvor rytterne regnede med.

-Vi havde lidt udfordringer med at finde cyklerne, men vi har fået en god nats søvn og humøret er godt, så der er overskud til at klare det, og jeg håber, at vi kan nå at få en time på banen, så vi kan få rørt benene lidt og få det værste jetlag ud af kroppen, siger Jonas Hjorth Andersen, mens han samler sin cykel.

På grund af forsinkelsen nåede rytterne kun 10 minutter på cykelbanen, men de mest ivrige af fandt en vej, hvor de kunne få rullet nogle km.


Danske atleter i hovedgaden mellem de mange sportsanlæg.

Selv om Invictus Games ikke helt er skudt i gang, er de danske atleter imponerede over der arrangement, der allerede har mødt dem.

-Det er overvældende, modtagelsen har været fantastisk og amerikanernes arrangement er fantastisk. Det er vildt, siger Flemming J. R. Nielsen, der deltager i bueskydning.

 -Jeg tror ikke, at jeg er helt landet endnu. Jeg kan ikke rigtig forstå, at jeg er her. Det er stort og setuppet er meget vildere end i London. Og alle folk er her bare for os og er meget hjælpsomme og imødekommende, supplerer Heidi Villa efter en gang træning på det store atletikanlæg, hvor hun er en af de danskere, der skal kaste diskos.

Efter træningen blev der på afholdt en officiel modtagelse af det danske hold på atleterne hotel med tale, udveksling af gaver og afspilning af den danske nationalmelodi.


Holdet i siddende volleyball spiller indledende kampe lørdag. Mens holdet før legene i London kun havde trænet sammen meget få gange, har det denne gang mange flere træningstimer bag sig.

Selv om legene officielt skydes i gang med en stor åbningsceremoni på søndag, begynder konkurrencerne allerede fredag, hvor holdene i kørestolsbasket og kørestolsrugby har indledende kampe, mens spillerne i siddende volleyball og svømmerne skal i aktion på lørdag. Også bueskytterne og atletikudøverne når at komme i konkurrence inden åbningsceremonien. 

Læs mere om Invictus Games og de danske atleter her