[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Ida Suhr Birkemose / VFK

Den 10. juni blev den første af tre nye danske redningsstationer indviet. Det foregik i Østerby på Læsø, hvor den gamle redningsstation har gennemgået en større ombygning. Ombygningen er så omfangsrig, at stationen nærmest er at betragte som ny.

Der er blandt andet kommet varme i hallen, hvor redningsfartøjerne opbevares, og der er bygget nye lokaler til redningsfolkene, hvor de har overblik over kysten.

- Jeg tror faktisk, vi har Læsøs bedste udsigt nu, siger Kim Rulle, der er stationsleder på Østerby redningsstation.

 
Den nye redningsstation i Østerby

Ordentlige forhold

I løbet af sommeren bliver to andre redningsstationer også indviet. Der er tale om de spritnye redningsstationer i Skagen og i Rønne. Den nye redningsstation i Skagen bliver indviet den 12. juli, men det er stadig uvist, præcist hvornår Rønnes nye redningsstation står klar.

- Vi prioriterer, at både vores fuldtids- og rådighedsansatte i Kystredningstjenesten kan arbejde i de bedst mulige rammer. Derfor var det glædeligt, at Forsvaret reagerede så hurtigt, da det blev konstateret, at der skulle forbedringer til, før at arbejdsmiljøet kunne blive godkendt af Arbejdstilsynet, siger chef for Kystredningstjenesten, Tim Lillelund.

Gode råd
På Læsø, hvor det hele står klart og nyåbnet, bruger kystredderne den næste tid på at få flyttet alle ting på plads. Der er nemlig stadig lidt tomt i de nye lokaler, hvor ikke engang computerne er sat til endnu.


Kim Rulle på Østerby havn
 
- Vi er rigtig glade for de nye lokaler. Jeg er også overrasket over, hvor hurtige de har været fra start til slut. Jeg tror det har taget lige omkring et år. Nu glæder vi os bare til at flytte rigtig på plads, siger Kim Rulle.

For alle kystredningsstationer gælder det, at sommerhalvåret er det travleste. Kim Rulle giver nogle gode råd, hvis du skal til søs denne sommer: