[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Kristian Ravnholt lægger an til skud. Vilje og en kæmpe træningsindsats kompenserede rigeligt for manglende erfaring.

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando


Ustabilt vejr er ikke bueskytters livret. Men på trods af at vejret i Toronto i løbet af få timer svingede fra kraftig regn over solskin og tilbage til blæst og potentielt farligt vejr, formåede de to danske bueskytter Kristian Ravnholt og Sonni Engmann at holde både øjnene og pilespidserne mod målet, da de fredag konkurrerede ved Invictus Games. Derfor rejser de to atleter, der begge har PTSD, søndag hjem fra Canada med medaljer i bagagen.


De to medaljevindere og en tredje bueskytte, Dennis Resell, krammer efter at den sidste medalje er i hus.

Kristian Ravnholt skød til sig en guldmedalje i den åbne klasse i recurve. I finalen slog han en ukrainer. Forinden havde han formålet at slå to skytter, der deltog ved de Paralympiske lege i Rio de Janeiro i 2016. Christian Ravnholt har kun skudt med bue siden 2016, og han kunne derfor have valgt at stille op i begynderklassen, men han valgte i stedet den åbne klasse. 


Guldvinderen har kun skudt i omkring 16 måneder. Til gengæld træner han flere timer om dagen.En official kontrollerer om et af Sonni Engmanns skud er en ni eller en tier.

Sonni Engmann, der skyder med en bue af compoundtypen, slog i sin kamp om bronzemedaljen en canadier. Den danske skytte bragte sig hurtigt foran i matchen og havde klar kurs mod sejren, da arrangørerne valgte at afbryde konkurrencen og evakuere deltagere, officials og publikum på grund af risikoen for lynnedslag. Da skydning blev genoptaget efter 30 min, skød Sonni Engmann to mindre gode skud, og den dansk lejr begyndte at frygte for sejren. Men på den tredje pil skød danskere sig tilbage til sit niveau fra før afbrydelsen, og derfra kom sejren aldrig i fare.Se videoindslag fra medaljeskydningerne her.