[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Mandag og tirsdag afholdes der parader i forbindelse med chefskifter i Flyverstaben og i Værnsfælles Forsvarskommando.

Mandag den 30.oktober Kl. 10:00: Chefskifte i Flyvevåbnet
Anders Rex indsættes som ny chef for Flyverstaben. Det sker ved en parade på Flyvestation Karup. I forbindelse med den nye stilling udnævnes Anders Rex til generalmajor.

- Det er en stor ære for mig at overtage denne stilling. Det er en spændende tid for Flyvevåbnet, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet, siger den nye chef for Flyverstaben.

Anders Rex, med pilotnavnet ERA, kommer fra en stilling som chef for Fighter Wing Skrydstrup. Han har som operativ pilot flere gange været udsendt med F-16 til verdens brændpunkter. Anders Rex overtager stillingen efter generalmajor M.A.L.T. Nielsen.
Anders Rex er 47 år, gift og har to drenge. Han har været i Forsvaret siden 1994.
Til redaktionerne: Pressen er velkommen til at overvære chefskiftet.
 Kontakt presserådgiver Søren Bjørndal på 25741550 senest mandag den 30. oktober klokken 08.30.

Tirsdag den 31.oktober Kl. 14:00: Viceforsvarschef skifte
Nuværende viceforsvarschef, generalløjtnant Per Ludvigsen pensioneres, og generalløjtnant M.A.L.T.Nielsen indsættes som ny viceforsvarschef. Det sker ved en parade på pladsen foran kirken på Kastellet i København. 

- Det er en utrolig spændende tid for Forsvaret. Foran os har vi store opgaver, som vi skal være fælles om. Et arbejde jeg ser frem til, siger den kommende viceforsvarschef.

M.A.L.T. Nielsen kommer fra en stilling som chef for Flyverstaben, der er Flyvevåbnets øverste myndighed. M.A.L.T. Nielsen er 54 år, gift og har to børn. Han startede sin karriere i Forsvaret som værnepligtig i Flyvevåbnet i 1983. Han blev løjtnant af reserven i 1987 efter uddannelse i kontrol og varsling. I 2008 udnævntes han til stabschef i Flyvertaktisk Kommando. Derefter fulgte tre års arbejde i NATO i Bruxelles fra 2011-2014 inden han atter optog arbejdet i Flyvevåbnet som chef for Flyverstaben.

Til pressen: der vil være mulighed for at overvære paraden på pladsen foran kirken på Kastellet. Fotografer får anvist særlig plads. Kontaktperson ved VFK-Presse er Anders Troels Damgaard, tlf. 50509463 - tilmelding ikke nødvendig, men kun inviterede gæster har adgang til den efterfølgende reception.