[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Der blev kørt stærkt så dækkene røg, og manøvreret millimeterpræcist over kunstige forhindringer, da Glen Mac Jobson og Pierre Skovgaard med en tredjeplads lørdag sikrede Danmark de første medaljer ved Invictus Games Toronto 2017.


Pierre Skovgaard manøvrerer Jaguaren rundt mellem portene. Mange af de danske pårørende bakkede op.

Bronzemedaljerne kom i hus i Jaguar – Land Rover Driving Challenge, der er en kørekonkurrence i biler fra Invictus Games hovedsponsorer.  Med den flotte præstation forsvarede de to veteraner de bronzemedaljer, som Rasmus Wolf og Flemming J.R. Møller vandt ved Invictus Games Orlando i 2016.

Jaguar – Land Rover Driving Challenge er en konkurrence i to afdelinger. I Jaguardelen skal deltagerne køre en Jaguar F-type sportsvogn hurtigt gennem porte i en form for avanceret slalom, mens de i Land Rover delen skal køre meget præcist over en række kunstige forhindringer i en Land Rover Discovery.


Glen Mac Jobson kører over en forhindring, hvor venstre forhjul skulle løftes mest muligt fra underlaget.

Glen Mac Jobson og Pierre Skovgaard er henholdsvis fysisk og psykisk skadede veteraner, der begge har været udsendt til Afghanistan.

Kørekonkurrence var den første konkurrence ved Invictus Games Toronto 2017. Stævnet forsætter søndag med atletik. Her skal ni danske deltagere i konkurrence.

Se videoindslag fra driving challenge her under.