[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Listen over kommuner, der markerer Flagdagen for Danmarks Udsendte bliver stadig længere. I 2015 blev veteranerne fra Forsvarets, Beredskabet og politiets udsendelser hædret i 72 kommuner. Det tal steg i 2016 til 82 kommuner og i år markeres flagdagen i 88 af landets 98 kommuner. Det fremgår af Flagavisen, som organisationen Folk- og Sikkerhed har udgivet i samarbejde med Forsvarets Veterancenter.

Blandt de kommuner, der markerer flagdagen for første gang, er Brønderslev, Tårnby, Favrskov og Albertslund Kommuner, mens Esbjerg efter en lang pause i år genoptager markeringen af flagdagen.

I Favrskov Kommune markeres flagdagen med afsløring af en mindesten ved siden af Hinnerup Bibliotek og Kulturhus. Mindestenen opstilles af Forsvarsbrødrene.

I Albertslund Kommune markeres flagdagen med en udstilling, som kommunen arrangerer i samarbejde med projektet Veteraner og Kunst. Her vil både være en udstilling af hjelme, som veteraner fra projektet har malet personlige historier på og mulighed for, at interesserede borgerne selv kan male på hjelme. Kulturarrangementet foregår i foyeren i Albertslund Musikteater.

Se en komplet liste over de kommunale arrangementer på flagdagen her.