[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Forsvarets Auditørkorps har besluttet at indstille efterforskningen af F-16-angrebet i Syrien den 17. september 2016, hvor to danske F-16 jagerfly deltog i den amerikansk ledede koalitions angreb mod en militær stilling syd for Dayr Az Zawar i Syrien. Auditørernes undersøgelse konkluderer, at der ikke er grundlag for at dansk tjenestegørende militært personel strafferetligt kan drages til ansvar i forbindelse med angrebet. Se auditørernes pressemeddelelse her.

- Jeg er naturligvis tilfreds med, at auditørernes undersøgelse på alle punkter frikender de danske piloter og det danske MTAA-hold (Mission Target Approval Authority) og bekræfter, at de har fulgt og overholdt de gældende retningslinjer og procedurer, siger chef for operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, Flemming Lentfer.

Som det fremgår af auditørkorpsets efterforskning, er der ikke indikationer på, at det danske angreb har resulteret i tab af syrisk eller affilieret personel, men alene at det danske angreb har forårsaget materiel skade på fire pansrede køretøjer, der kunne være syrisk ejendom.