[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Julia Liberati, Specialoperationskommandoen

Under sit første besøg som forsvarsminister hos Specialoperationskommandoen fik Claus Hjort Frederiksen (V) onsdag indsigt i specialoperationsstyrkerne og de mangesidede opgaver, staben og specialoperatørerne løser. Forsvarsministeren udtrykte stor tilfredshed med de danske specialstyrker, som han også bliver rost for af sine udenlandske kolleger.

- Alle roser de danske specialstyrker, så jeg havde høje forventninger til besøget i dag, og de er blevet indfriet, siger Claus Hjort Frederiksen.


Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

Nyttig introduktion
Chefen for Specialoperationskommandoen, generalmajor Jørgen Høll, indførte Forsvarsministeren i Specialoperationskommandoens arbejde, og hos Jægerkorpset fik Forsvarsministeren en grundig introduktion til materiel og opgaver samt de operative muligheder, Jægerkorpset har.

Introduktionerne gav Forsvarsministeren vigtig viden, han kan bruge i sit politiske arbejde med Forsvaret.

- Jeg fik en god fornemmelse af materiel og opgaver.  Det er jeg blevet klogere af. Det er en meget nyttig introduktion til specialstyrkerne, der sikrer mig viden og sætter mig ind i de opgaveløsninger og udfordringer, jeg skal arbejde med fremadrettet. 

Med den store opbakning til Forsvaret, der er blandt befolkningen og politikerne, ser ministeren frem til arbejdet.

- Når Forsvaret gør det godt, gør det ministerens liv nemmere. Min oplevelse er, at Forsvaret arbejder meget regelrette. De holder sig indenfor de mandater, de har, og de arbejder seriøst med at opbygge viden. Det har gjort et stort indtryk på mig.