[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Lars Bøgh Vinther, Værnsfælles Forsvarskommando
 
Efter en måned i Hangarskibsgruppe 2 er besætningen på fregatten Peter Willemoes ikke bare erfaringer rigere, missionen er også en oplevelse af de usædvanlige.
- Hvis man er til filmen Top Gun, som de fleste af os, er det stort at kigge ud og døgnet rundt se fly lande og lette, fortæller kaptajnløjtnant Sune fra operationsrummet. Her fortæller de mange skærme konstant, hvad der er på færde, uanset om Willemoes beskytter tæt på hangarskibet eller ligger i periferien og overvåger luftrummet.

Surringsgasterne på helikopterdækket får også oplevelser ud over det sædvanlige. Amerikanske Seahawks lander og letter eller træner fast-roping med specialsoldater. Aktiviteter som tager forskud på fremtiden, da Seahawk er ved at blive indfaset i Søværnet og snart overtager rollen som Danmarks maritime helikopter.Den første måned i hangarskibsgruppen sluttede i sidste uge med havneophold i Limassol på Cypern. Her mødte forsvarschef general Bjørn Bisserup op sammen med chefen for Marinestaben, kontreadmiral Frank Trojahn, chefen for Operationsstaben generalmajor Flemming Lentfer og en mindre delegation fra Forsvaret. Se videoindslag om fregattens første måned i Middelhavet og forsvarschefens besøg i Limassol her: