[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

1093 meter. Det var den distance danske Caroline Bonde nåede at ro på fire minutter, da hun tirsdag aften var i konkurrence ved Invictus Games Toronto 2017. Det var tre meter mere end nummer to. Og derfor er Caroline Bonde nu guldvinder og Invictus Games mester 2017.- Det er helt sindssygt. Jeg tror ikke, at jeg har forstået det endnu. Det var så intenst, fordi du kan se de andre deltagere også. Jeg havde ikke troet på det 100 procent, men virkelig håbet. Det er så fedt, siger Caroline Bonde, der er psykisk skadet veteran.

For ikke at fyre for mange kræfter af i starten lavede Caroline Bonde efter klar besked fra sin træner et kontrolleret udlæg, og kom hurtigt mange meter bagud, men i den sidste halvdel af løbet åd hun sig sikkert ind på den førende roer.

-Da jeg er en meter bag hende, går det op for mig, at jeg faktisk godt kan følge med, og derfra ryger hun længere og længere bagud. Da hun er 20 meter bagude tænker jeg, at det her kan jeg godt, hvis jeg holder den, forklarer guldvinderen, der sendte noget af æren for sejren videre til det meget entusiastiske danske heppekor.  Med sejren forsvarede Caroline Bonde den gulmedalje, som Lea Thim vandt ved Invictus Games 2016 i Orlando. Den glade guldvinder stillede også op på et-minut-distancen, men her måtte hun nøjes med den utaknemmelige fjerdeplads.

Caroline Bondes guldmedalje kom i hus på en stor roaften i Mattamy Athlectic Centre i det centrale Toronto. Her var syv andre danskere også i konkurrence, men ingen andre kom på podiet. Tættest på var holdkaptajn Poul ”Lange” Christensen, der blev nummer fire og fem i sine to starter. 

De sene rokonkurrencer afsluttede en travl tirsdag for de danske atleter. Også cykelrytterne, golfspillerne, styrkeløfteren og volleyballspillerne var i kamp. Bedst gik det for det siddende volleyball hold, der slog Canada og Holland i de indledende gruppekampe og derefter vandt en tæt kamp mod et kombineret tysk-irakisk hold.

Onsdag fortsætter legene med gadeløb for cykelrytterne, indledende runder i kørestolsrugby og bueskydning og finaler i siddende volleyball. Her skal Caroline Bonde og flere af de andre roere spille og hele det store heppekor af deltagere og pårørende i aktion igen. 

Se videoindslag med Caroline Bondes sejr herunder.