[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Værnsfælles Forsvarskommando

Det er snart to måneder siden at solen gik ned, men heldigvis sørger den hvide sne for at lyse op på Forsvarets vagt i mestersvig, Sirius hovedkvarter på Daneborg og Danmarkshavn.
Endnu et lys i mørket er julen. Men det bliver kun rigtig jul, hvis det lykkes for Transporteskadrillen på Flyvestation Aalborg at droppe paletter over de tre stationer.

Pakker og personlig post fra familien. Julemad og friske forsyninger. Fornødne reservedele til køretøjer og stationernes drift. Og selvfølgelig juletræer. Paletternes indhold betyder meget for både julen og den efterfølgende periode, indtil det bliver muligt igen at lande på Mestersvig. For Daneborgs vedkommende kommer næste store forsyning med skib i august.

Forsvarets vagt i Mestersvig er kun bemandet med to mand. De to fupper, Laurits og Frank, bor i tårnet ved landingsbanen og bliver i daglig tale kaldet tårnuglerne.
På dagen for modtagelse af juledroppet har Frank og Laurits ikke bare lagt lys ud på banen, de er også bevæbnede med kameraer, så vi andre kan opleve droppet fra landjorden.
For at julegodterne når vel ned til uglerne, har loadmasterne på C-130 Hercules placeret "bølgepap" under paletterne til at afbøde sammenstødet med landjorden. Juletræerne behøver kun plast og knæklys, så fupperne kan finde dem i tusmørket.
 
Årets juledrop gik rigtig godt, som man vil kunne forvisse sig om på videoen og billedserien nedenfor.

Glædelig jul!