[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af: Jacob Kongsmar Jørgensen, Værnsfælles Forsvarskommando

I takt med at vejret bliver varmere, begynder danskerne at komme ud - ikke mindst på havet. Med 19 redningsaktioner og maritime assistancer i den forgangne weekend kunne man se, at sommeren så småt er begyndt at bekæmpe det kolde og kedelige vejr. Kystredningen rundt omkring i landet har været ude til flere hændelser, hvor folk skulle have hjælp på vandet.

Hos Sæby Kystredning kan man godt genkende tendensen med at have ekstra travlt i sommerperioden.
- Langt hovedparten af vores opgaver ligger hen over sommermånederne. Det er især fritidssejlere, som vi må hjælpe i denne periode, forklarer Birger, som er stationsleder ved Sæby Kystredningsstation.

Især de mindre lystbåde og lystfiksere har fyldt meget i Forsvarets døgnrapport for weekenden. Både strandinger, læk i skrog, motorstop og beskadigede sejl er blandt de hændelser, som er sket hen over weekenden. Disse hændelser er også, hvad man i Sæby oplever som de mest almindelige.

- Der er kommet en ny type brugere, som vi også har en del opgaver for. Vi har mange fritidssejlere, som skal have assistance, forklarer Birger.Nogle af de opgaver som kystredningen måtte ud til i weekenden, var til både, som tog vand ind og til motorstop, som bl.a. var tilfældet i Skagen.  Netop sådan et scenarie trænede Sæby kystredning sidste onsdag.

- Vores primære opgave er jo at rede liv. Men mange opgaver går også ud på at slæbe nogen fri og give pumpe assistance, forklarer stationslederen.
Alle hændelser, som den danske kystredning var ude til i denne weekend, endte heldigvis godt.

Se filmen herunder for at få et indblik i kystredningens opgaver og øvelsen sidste onsdag.