[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Specialoperationskommandoen

I år er det 60 år siden, Frømandskorpset blev oprettet, og det bliver markeret ved et arrangement den 16. juni kl. 10 på Marinestation Kongsøre, hvor Frømandskorpset holder til. Frømandskorpset er en stadig relevant del af Forsvaret, der gennem 60 år har udviklet og fortsat udvikler sig og sine medarbejdere til at kunne arbejde professionelt som maritim specialstyrke over alt i verden. 


Frømænd, tilbage i 1980'erne, laver et såkaldt Fulton drop. 

Det bliver demonstreret på Marinestationen, hvor gæsterne får mulighed for at overvære en intens operativ træning i indsættelse af Frømandskorpset i det maritime miljø.

Både Søværnet og Flyvevåbnet deltager i træningen, hvor det bliver muligt at overvære, hvordan forskellige enheder arbejder sammen i en skarp situation og få et indblik i, hvordan Forsvaret kan indsættes i maritime operationer i hele verden.

Ved arrangementet vil der være deltagelse af H.K.H Kronprinsen og nuværende og tidligere medarbejdere samt Frømandskorpsets samarbejdspartnere.

Til redaktionen
Af hensyn til akkreditering skal tilmelding til markeringen af Frømandskorpsets 60 års jubilæum ske senest onsdag d. 14. juni klokken 11:00 til presserådgiver Julia Liberati på telefon 2224 7931 eller på mail vfk-l-pr302@mil.dk. Ikke akkrediterede journalister vil ikke blive lukket ind på Marinestation Kongsøre.

Adgangstegn til akkrediterede journalister/fotografer udleveres mod forevisning af gyldigt pressekort.

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kan rettes til Værnsfælles Forsvarskommando, presserådgiver Julia Liberati 2224 7931 eller på mail vfk-l-pr302@mil.dk