[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Lidt uden for hovedstaden Kabul ligger officersskolen, ANAOA. Her har danske soldater siden 2014 rådgivet og monitoreret uddannelsen af den afghanske hær.

Et af de synlige resultater er, at nu er 100 ud af de 900 kadetter på skolen kvinder. De bor i deres egen barak, men derudover indgår kvinderne på lige fod med mændene i næsten alle aspekter af uddannelsen og træningen. I videoen under artiklen kan du få et indblik i uddannelse i Afghanistan.

På militærbasen HKIA midt i Kabul er narkohunden Pablo tilbage i arbejde.
I foråret 2017 blev Pablo stjålet to gange, mens han var hjemme i Danmark. Nu er han i Afghanistan sammen med sin ejer, Michael. Her støtter de to det internationale militærpoliti med at holde militærbasen, HKIA, fri for stoffer. I videoen under artiklen kan du komme med Pablo og Michael på arbejde i HKIA.

Soldaterne fra Gardehusarregimentet på Bornholm spiller en vigtig rolle i NATOs opgave i Afghanistan. De transporterer og beskytter rådgivere, når de skal rundt i Kabul, og hver uge kører bornholmerne flere ture rundt i Kabuls gader.

I begyndelsen af 2018 bliver der sendt omkring 55 ekstra soldater til Kabul. Soldaternes opgaver bliver at forstærke sikring og eskorteopgaven i Kabul. Herunder kan du møde soldaterne, der passer på rådgiverne: