[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Onsdag den 6. marts 2002 mistede tre danske og to tyske soldater livet, da de var i færd med at uskadeliggøre to gamle russiske jord-til-luft missiler. Brian, Kim og Thomas blev den dag de første af 43 danske soldater, der har mistet livet i missionen i Afghanistan.

Det, der officielt hedder den Kristne Kirkegård, ligger midt i hjertet af Kabuls tætte bygninger og tunge trafik. Men for de danske soldater i Afghanistan betyder navnet ikke noget. For dem er det det sted, man finder mindepladen med navnene Brian, Kim og Thomas indgraveret. Her kan de højtideligholde og mindes alle de danske soldater, der har mistet livet for Danmark i Afghanistan.


Flotilleadmiral Tommy Jeziorski (tv) og Anders Karlsen fra den danske ambassade i Afghanistan ankommer til mindestenen. Foto: Resolute Support

Ved den lille højtidelighed på årsdagen var der blandt andet deltagelse fra den danske ambassade i Afghanistan. Chefen for de danske enheder i Afghanistan, flotilleadmiral Tommy Jeziorski førte ordet.
- Vi er samlet her i dag, hvor vi udover Brian, Kim og Thomas ærer alle faldne soldater i Afghanistan. Ære være Brian, Thomas og Kim. Ære være de faldne danske soldater.