[Oprindeligt publiceret af Arktisk Kommando]

Af Henrik M.W. Winter

Hæderen falder i kølvandet på inspektionsfartøjets indsats den 23. februar 2016 i forbindelse med redningen af den canadiske fisketrawler SAPUTI og dets 30 besætningsmedlemmer fra forlis, da skibet efter kollision med et isfjeld i farvandet mellem Grønland og Canada tog vand ind.

Hædersbeviset blev overrakt til skibet af Chefen for Arktisk Kommando, generalmajor Kim Jesper Jørgensen. Hæderen blev på vegne af skibet modtaget af tre besætningsmedlemmer, der var særligt involveret i redningsaktionen.

Folketingspolitikere overværede
Indsatsholdet fra KNUD RASMUSSEN, der var ombord på den canadiske trawler under den 30 timer lange indsats, er tidligere blevet hædret med Forsvarsministerens Medalje for deres store heltemod og forbilledlige indsat.

Besætningen som helhed modtog i 2017 Tordenskiold-Prisen for at have gennemført redningsaktionen ”med stor professionel dygtighed, mod, vedholdenhed og omtanke, og under særdeles vanskelige vejrmæssige vilkår”.

Overrækkelsen af det canadiske hædersbevis blev overværet af en delegation fra Folketinget, der i øjeblikket er ombord på inspektionsfartøjet som led Folketingets årlige orienteringsrejse til Grønland.