[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Af Værnsfælles Forsvarskommando

Danske F-16 kampfly sætter fredag den 5. januar kursen mod Baltikum. Her skal Danmark de kommende fire måneder stå for afvisningsberedskabet over Estland, Letland og Litauen. Det er en opgave, der svarer til den, de danske fly løser herhjemme. Og opgaven i Baltikum er ikke ny. De baltiske lande råder ikke over egen kampfly-kapacitet til afvisningsberedskab, så derfor løser andre NATO-lande denne opgave på skift.

- Det er sjette gang, vi skal løse denne opgave i Baltikum. Så det er en opgave, vi kender rigtig godt. Fighter Wing Skrydstrup varetager afvisningsberedskabet over dansk territorium hver dag. Det er den samme opgave, vi skal løse over Baltikum, udtaler chefen for Fighter Wing Skrydstrup, oberst Uffe Holstener Jørgensen og tilføjer, at det er Estland, Letland og Litauen, der har bedt om hjælp til at løse opgaven.

Det danske bidrag består af to operative fly samt to i reserve. Dertil kommer et mandskab på omkring 50 mand. Fly og mandskab får base i Siauliai i Litauen.

Til pressen:
De danske F-16 flyver mod Litauen fredag den 5. januar klokken 10.00. Medierne er velkomne til at dække afrejsen. Tilmelding til presserådgiver Søren Bjørndal på 25741550 eller VFK-L-PR204@mil.dk senest fredag klokken 06.00.