[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Værnsfælles Forsvarskommando


Soldater fra militærpolitiet og narkohunde med deres førere er en del af sikkerhedsapparatet i den internationale lufthavn i Kabul – Hamid Kazai International Airport. Lufthavnen er ud over at være port til landet også en by med flere tusinde indbyggere fra de mange lande, der bidrager til den internationale mission i Afghanistan. Militærpolitiet og hundene undersøger biler og passagerer ved indgangen til lufthavnen, og de undersøger også de lokalt ansatte, når de forlader lufthavnen igen.

Se hvordan militærpoliti og hunde arbejder i videoen neden for.

Procedure skal trænes – hele tiden
Chefen for det danske bidrag i Afghanistan er flotilleadmiral Tommy Jeziorski. Han leder et team, der arbejder med at indføre procedure og systemer, der kan være med til bremse korruptionen i de afghanske sikkerhedsstyrker. Når admiralen bevæger sig rundt til møder bliver han altid fulgt at en dansk sikringsstyrke, og soldaterne i den træner hele tiden for at holde sig skarpe.

- Det kan godt være, at vi inde i lejren spiser god mad og drikker kaffe, men der er krig ude på den anden side af hegnet, og tingene kan ændre sig på et splitsekund, så man skal være klar hele tiden, siger Kenneth, der er sergent og gruppefører for et af sikringsholdene.

Se soldaterne træne i videoen neden for.