[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Danske Division

Ved en ceremoni under øvelse Saber Knight 2018 i Letland, underskrev brigadegeneral Valdemaras Rupsys, chef for de litauiske landstyrker, og generalmajor Hans-Christian Mathiesen, chef for Hærstaben, i dag en aftale, der officielt gør Griffin Brigade til den syvende brigade, der er tilknyttet (affilieret) Danske Division.


De littauiske og danske hærchefer giver hånd efter underskrivelsen af aftalen. I baggrunden chefen for Danske Division, generalmajor Flemming Mathiasen. Foto: PIC Danske Division.

- Siden vores Iron Wolf Brigade blev affilieret til Danske Division i 2006 har vi set, hvordan deltagelsen i de årlige Knight-øvelsescykler har løftet kompetenceniveauet hos vores brigadechefer og deres stabe betydeligt. Derfor er jeg glad for, at vi med denne aftale sikrer at vores Griffin Brigade bliver fuldt integreret i øvelsesforløbet og det mulitinationale træningsmiljø, som Danske Division har skabt,” siger brigadegeneral Valdemaras Rupsys.

- For den danske Hær og Danske Division er affilieringen en blåstempling af kvaliteten af de øvelser og den træning, vi leverer til brigadecheferne og deres stabe. Vi ser frem til at Griffin Brigaden bliver en del af Danske Division’s multinationale træningsmiljø, siger chefen for Hærstaben, generalmajor Hans-Christian Mathiesen.

Ud over Griffin Brigade er også 1. og 2. Danske Brigade, den littauiske Iron Wolf Brigade, 1. Latvian Land Forces Brigade samt 1. og 2. Estonian Infantry Brigade affilieret til Danske Division.

Læs mere om aftalen her.