[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Efter flere måneders forberedelse rejste forkommandoet i dag til Estland som del af NATO Enhanced Forward Presence. Her skal danske soldater det kommende år have deres dagligdag med øvelsesaktivitet. Mens chefen for hærstaben, generalmajor H.C.Mathiesen talte ved afrejsen fra Aalborg, indledte Trænregimentet den logistiske opgave med at flytte 60 containere og 40 køretøjer til havnen i Aalborg. I aften sejles materiellet mod Estland.I den kommende uge rejser hovedstyrken til Estland med Flyvevåbnets C-130 transportfly, og bidragets kampvogne og specialkøretøjer bliver sendt af sted med Søværnets fleksible støtteskib Esbern Snare fra Flådestation Korsør.

8. januar køres pansrede mandskabsvogne og infanterikampkøretøjer om bord (mellem kl. 1400 og 1900).

9. januar gælder det infanterikampkøretøjer og særlig materiel. Denne tirsdag vil der være et særligt afrejsearrangement for de cirka 30 soldater som ledsager køretøjerne. Det forventes at forsvarsministeren holder tale til mandskabet og tager  afsked fra kajen.

Afsked fra kajen finder sted mellem kl.1300 og 1400 hvorefter Esbern Snare lægger fra land.

Pressekontakt vedrørende arrangementet i Korsør er presserådgiver Lars Skjoldan, vfk-l-pr202@mil.dk eller telefon 72811155.10.januar udsendes hovedstyrken fra først Flyvestation Aalborg og senere på formiddagen Roskilde Lufthavn. Også i Roskilde forventes det at forsvarsministeren holder tale til eFP-styrken og de pårørende.

De danske soldater skal med den fremskudte tilstedeværelse være med til at vise, at NATO-landene står sammen. Styrken består af omkring 200 mand.