[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Af Kristina Schønnemann Jensen


Da Bob Thaarup teede ud på den flotte golfbaner ved NSW Golf Club fredag formiddag, australsk tid, var han samtidig første dansker, der kom i konkurrence under Invictus Games. Og det var en helt speciel oplevelse, fortæller Bob Thaarup.

-Det var virkelig fedt. Jeg har brugt otte måneder på at træne op til det her, og det var ligesom kulminationen på det hele. Det var fuldstændig fantastisk," siger han og fortsætter:

-Banen er en af verdens 34. bedste baner, hvor de professionelle også spiller, så jeg kommer aldrig til at opleve at spille på sådan en bane igen og opleve, hvor flot det var. Intet ondt ord om Herlev Golfklub, som har hjulpet mig rigtig meget med at træne op til det her, men det er en helt anden liga," siger Bob Thaarup med et stort smil.Invictus Games er et sportsstævne for i år 500 skadede veteraner fra 18 nationer. Mens nogle af de andre golfspillere sad i kørestol og en enkelt var blind, så er Bob Thaarups skade PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion), og det udfordrede ham også på banen down under.

-Jeg har trænet meget at forsøge at gå sammen med mange mennesker, så jeg ikke bliver påvirket (af larmen, red.), men det var så kæmpestort at være en del af, med kameraer der knipsede konstant,  at det var lidt meget at sluge på en gang, siger Bob Thaarup, som dog er rigtig tilfreds med sin egen præstation til konkurrencen, der ikke var klassificeret som en medaljegivende konkurrence.

Lørdag er det så næste danskere, der skal på banen - denne gang om konkurrencens første medalje, når der skal køres Driving Challenge med to forskellige køretøjer. Her er det Brian Andersen og den danske holdkaptajn Kim Wilsborg, som skal i ilden.

Og de har nerver på, fortæller Kim Wilsborg.