[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Forsvarschefen overrækker Henning Juhl prisen, der en skål, og det medfølgende bevis.

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Forsvarschef general Bjørn Bisserup overrakte mandag eftermiddag Forsvarets Idrætspris 2017 til chefsergent Henning Juhl.

-Man kan tildeles idrætsprisen for enten en enestående sportslig præsentation eller for et langvarigt engagement for idrætten i Forsvaret. Du får prisen for med den sidste begrundelse, sagde forsvarschefen i sin tale til prismodtageren. Idrætsprisen har været uddelt siden 2005.
Henning Juhl blev meget overrasket og dybt beæret, da han fik overbragt nyheden om, at han er årets prismodtager.

-Jeg kender jo mange af dem, der har fået prisen, og jeg tænkte: Giver det mening at komme i selskab med dem? Det er jo verdensmestre og folk, der har gjort noget ekstraordinært. Men så tænkte jeg: Der skal jo være nogen til at sørge for, at de kunne komme til et verdensmesterskab, og det er der, at jeg og mange andre kommer på banen, fortæller den stolte prismodtager. Henning Juhl føler, at han dermed også modtager prisen på vegne af de mange, der ligesom ham selv arbejder i kulissen.

Henning Juhl har været formand for Jydske Dragonregiments Idrætsforening i otte år, han er medlem af regimentets idrætsudvalg og han sidder i bestyrelsen for Dansk Militært Idrætsforbund. Igennem sine poster har Henning Juhl haft sin del af ansvaret for at arrangere og afvikle store idrætsstævner i Holstebro, blandt andet verdensmesterskaberne i militær femkamp i år 2000 og senere både danske og nordiske mesterskaber i samme disciplin, samt et utal af andre militære idrætsstævner. Henning Juhl har også været stærkt engageret i de årlige idrætsdage ved dragonregimentet og i ”Dysten mod Byen”, som er en dyst mellem dragoner og idrætsforeningerne i Holstebro og som har været afholdt årligt siden 1953.


Deltagerne ved overrækkelse af idrætsprisen: Kaptajn Mikkel Soelberg og major Kurt Nissen fra Center For Militær Fysisk Træning ved Forsvarets Sundhedstjeneste, prismodtager chefsergent Henning Juhl, forsvarschef general Bjørn Bisserup og chefen for Jydske Dragonregiment oberst Bjarne Højgård Jensen.

Også i det daglige har medarbejderne på Dragonkasernen haft glæde af Henning Juhls idrætsmæssige engagement. Han har blandt andet været en af drivkræfterne bag opførelsen og indretningen af et nyt cross fit område på kasernen.

Det store engagement inden for idrætten er vokset stille frem.

- Det ene har taget det andet, og det er blevet spændende. Jeg kom i bestyrelsen i idrætsforeningen i år 2000, blev kasserer efter et år og blev formand i 2009. Og så giver det jo god mening, at man også sidder i regimentets idrætsudvalg, fordi man repræsenterer omkring 1800 medlemmer. DMI kom jeg med i, fordi jeg ikke kunne lade være med at kommentere på noget de gjorde, og så har de nok tænkt, at det var bedre at få mig med, siger Henning Juhl med et grin.

Interessen for den administrative del af idrætten er fulgt efter en lang karriere som aktiv udøver. Henning Juhl deltog tidligere i forsvarets konkurrencer i flere idrætsgrene – triatlon, cross country løb og femkamp, men det er slut. Nu nøjes han med at løbe, cykle eller svømme tre til fem gange om ugen. Meget ofte i selskab med sin ældste datter, der dyrker triatlon på højt niveau.

Henning Juel er i sit daglige arbejde ansat i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og er chef for depoterne på Holstebro og Skive kaserner. Ud over idrætten er han også involveret i andre foreninger og udvalg på Dragonkasernen i Holstebro.