[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Værnsfælles Forsvarskommando

Du kan nu gå ind på forsvarsgalleriet.dk og opleve den ansigtsløftning, som Forsvarets billedgalleri har fået. I Forsvarsgalleriet kan man søge og downloade fotos fra Forsvarets aktuelle aktiviteter og historie, og Forsvarets myndigheder kan få muligheder for at uploade billeder. 

Når du går ind på forsvarsgalleriet.dk, møder du et velkomstbillede, og her kan du straks indtaste et søgeord.


Forsvarsgalleriets forsidebilleder skifter løbende. Her er det et af presseofficer Søren Egebæks billeder fra Operation Inherent Resolve hold 6. I dette eksempel indtaster brugeren Seahawk. 

Fra forsiden kommer du ind i galleriet, hvor du kan indsnævre din søgning ved at klikke på kategorierne til venstre eller årstallene under produktionsdato. Muligheden for at søgeresultatet er opdelt i forskellige årstal er en af de nye features. Hvis du hellere vil i gang med en ny søgning klikker du på Forsvarets logo i venstre hjørne.


Søgeordet Seahawk giver 241 hits, men hvis man klikker på kategorien ”Top Fotos” kommer man ned på 32 billeder. Top fotos er en kategori, hvor vi løbende prøver at samle de flotteste fotos i Forsvarsgalleriet.


Mobiltelefoner, Ipads og andre tablets
Den tidligere version af forsvarsgalleriet.dk fungerede meget dårligt på mobiltelefoner, Ipads og andre tablets. Med den nye version er det muligt på de fleste nyere devices at søge og downloade billeder. På den måde bliver det lettere at anvende Forsvarsgalleriet til at lave posts til eksempelvis Instagram eller Twitter.


For at downloade et foto på smartphone eller tablet rører du billedet med fingeren og vælger pilen, der peger nedad.

Når notifikationen i højre hjørne skifter fra preparing til prepared download, kan du klikke på linket og finde billedet på din telefon eller device. Eksemplet her er fra en Ipad mini. På Ipads skal man bruge webbrowseren Safari, for downloade fotos fra forsvarsgalleriet.


Billedet er nu downloadet og kan gemmes på din telefon eller device.

Dybdelink
Som noget nyt kan man også få et direkte link til et af Forsvarsgalleriets flotte fotos. Det kan være nyttigt, hvis man skal hjælpe en kollega med at finde et bestemt foto.Man kan dele posts med andre ved at klikke på det trekantede ikon.I Forsvarsgalleriet er det også muligt at dybdelinke til en af Forsvarsgalleriets kategorier til venstre på skærmen. Det kan være nyttigt, hvis man f.eks. i forbindelse med en artikel på f.eks. Forsvaret.dk, Actimo eller på sociale medier vil gøre læseren opmærksom på en specifik kategori, hvor han eller hun kan downloade relevante fotos. Man klikker på det trekantede ikon ved kategorien, der genererer et link, man kan bruge.I dette eksempel genererer en bruger et link til kategorien Mali under Internationale Missioner.
Billeder er gratis
Det er gratis at downloade og anvende fotos fra Forsvarsgalleriet for medarbejdere i Forsvaret, men også for eksempelvis eksterne medier og forlag. Ideen er, at det skal være let at finde illustrationer til historier om Forsvaret. I forhold til reklamer og i politiske sammenhænge kan billeder kun anvendes under visse betingelser. Læs mere om dette på Forsvarsgalleriets hjælpeside.

Forsvaret opfordrer brugere af billeder til at kreditere fotograferne, for at give anerkendelse til de medarbejdere, der har leveret fotos til Forsvarsgalleriet.
 

Du finder fotografens navn ved klikke på "i" for info. I dette tilfælde er Michael Ipsen fotografen.