[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Lars Bøgh Vinther, Værnsfælles Forsvarskommando

Forsvarets Hovedværksteder har præmieret tre effektiviseringsforslag, som har sparet Forsvaret for langt større udgifter. Uddelingen af de ialt 327.000 kroner blev markeret ved en lille sammenkomst i Århus.


Fra venstre Gert fra Gardehusarkasernen, Stig og John fra Brødeskov, Søren fra Gardehusarregimentet, i midten er det Oberst Lars Baier, direktør for Forsvarets Hovedværksteder, Niels, Per og Niels Christian fra Brødeskov, og endelig kommandørkaptajn Henrik S. Worm fra staben i Forsvarets Hovedværksteder. Foto: Karina W. Feltsen.


Hul, kugle, fjeder og skrue til "DK-modificeret mount".

Smeden Per og elektromekanikerne Niels, Stig og John fra Brødeskov har i fællesskab udtænkt og gennemført en enkel renovering af sigte-mounts til geværer. Med et borehul, en fjeder, en kugle og en lille skrue sørger modifikationen af mountet for, at sigtet på M/10 karabinerne ikke skrider på grund af slid.Elektromekaniker Niels Christian har arbejdet med Lynx-helikoptere siden de kom til Danmark for 37 år siden. Reservedelene ophørte med at blive produceret og i de sidste år, hvor helikopterne stadig var i drift, var det vanskeligt at holde helikopterne i luften. Da en plastik-dims til radaren ikke længere blev lavet, fik Niels Christian den gode ide at 3-D-printe reservedelen. Forsvaret sparede penge og Lynx-helikopterne blev ved at flyve til det sidste.På Gardehusarkasernens værksted i Slagelse har Gert og Søren udtænkt en metode og lavet et redskab, der skåner forruden på Eagle 4, når den skal repareres. Læs mere om de syv håndværkeres gode ideer i nyeste nummer af Forsvarsavisen, og se video på Forsvaret.TV: Her om Bent og Sørens gode ide.