[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Lisa Lorentzen, Forsvarsakademiet


Fredag d. 4. maj kunne Hærens Officersskole fejre sit 150-års jubilæum. Dagen blev markeret med en militærparade overværet af H.M. Dronningen, med kranselægning til minde om de officerer fra Hærens Officersskole, der faldt under 2. verdenskrig og i Afghanistan, med lys i alle slottets vinduer i anledningen af Danmarks Befrielse - og som et kuriosum blev der på dagen også introduceret ’Hærens Officersskoles Gin’, der er produceret under Frederiksberg Rådhus og smagt til med urter fra Frederiksberg Have.Mange officerer fra skolens tid var mødt op for at markere dagen, og 120 tidligere kadetter, elever og lærere fra årgang 1957 til 2013 udgjorde venstre fløj i paraden på dagen. Skolechef Nicolas Veicherts holdt en tale, hvor han både så på de nyere forandringer, skolen har været igennem, og på de ting, der er forblevet de samme gennem deres 150 års historie:

- To ting har slet ikke forandret sig: For det første at det er vores grundlæggende opgave at passe på Danmark gennem afskrækkelse, afvisning eller nedkæmpelse af landets fjender. Og for det andet at netop denne grundlæggende opgave ikke kan løses uden korpsånd, kammeratskab og det mod og den selvtillid, det kræver at sætte andres og eget liv på spil.Derefter indtog chef for Forsvarsakademiet kontreadmiral Henrik Ryberg talerstolen. Han ønskede Hærens Officersskole tillykke med jubilæet, og sagde tak til for at have klaret de seneste års omstillinger så godt, som de har.

Han sagde også skolen tak for, at de i fællesskab med Flyvevåbnets Officersskole tog godt imod Søværnets Officersskole, da den flyttede ud på Forsvarsakademiet på Svanemøllens Kaserne i april. For selvom Hærens Officersskole stadig har til huse på Frederiksberg Slot arbejder chefen for skolen fortsat sammen med chefen for Forsvarsakademiet om at skabe sammenhold på tværs af de tre værns officersskoler.

Dagen fortsatte med en lukket reception med deltagelse ved H.M. Dronningen.

Se fotos fra Hærens Officersskole gennem tiderne.

Se video fra paraden: