[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Hans Kongelige Højhed Kronprinsen begyndte sit besøg på bueskydningsbanen, hvor han også selv fik mulighed for at skyde.

Af Anders Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando og Kristina Schønnemann Jensen, Forsvarets Veterancenter

Nedtællingen til Invictus Games 2018 er begyndt for de 25 danske veteraner, som til oktober rejser til den olympiske by i Sydney, Australien. Og som om, det ikke er nok at glæde sig, gik spændingskurven endnu et nyk opad, da Kronprinsen ankom til fredagens træningssamling i Vejen Idrætscenter.


Kronprinsen ved siden af Bubby Jacobsen under rotræningen.

Her så Hans Kongelige Højhed veteranerne træne i flere af de forskellige discipliner og spurgte nysgerrigt ind til træningen. Til stor glæde for veteranerne, fortæller en af dem, Bubby Jacobsen.

-Det betyder enormt meget for projektet at Kongehuset i form af Kronprinsen viser den interesse og anerkendelse ved at bruge tid på os. Han kommer og deltager og har siddet her i romaskinerne og roet sammen med os, så den der oprigtige interesse i, hvad vi laver, det er enormt motiverende, siger Bubby Jacobsen.

Australien venter
Efter den lidt særlige formiddag og frokost med Kronprinsen vendte veteranerne igen tilbage til at have fuld fokus på træningen.

Fælles for veteranerne, der skal konkurrere til Invictus Games d. 20.-27. oktober, er, at de er fysisk eller psykisk skadede fra deres internationale tjeneste. Men også at de ved at deltage beviser, at de – trods skader og nederlag – stadig er stærke mænd og kvinder, der sætter sig store mål og går benhårdt efter dem.

- Det er en yderligere motivation, inden vi tager til Sydney. For i dag går det virkelig op for mig, at jeg også repræsenterer ham, (Kronprinsen, red.) og Danmark,” siger Bubby Jacobsen.

Fakta:
Danmark stiller op i ni discipliner til Invictus Games, og selvom deltagerne har hver deres forcer og sportsgrene, så er der på træningssamlingen også lagt vægt på at skabe et samlet hold, der kan støtte hinanden til bedre præstationer.

Mødet med Kronprinsen er ikke holdets første. Kronprinsen var også med, da det danske hold blev præsenteret ved et besøg hos den australske ambassadør i Danmark i maj.