[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Værnsfælles Forsvarskommando

Udbuddet af det landbaserede helikopterberedskab i Grønland er afgjort. Det bliver Air Greenland A/S, som de kommende to år skal løse opgaven og flyve redningshelikoptere for Forsvaret i Grønland.

”På baggrund af evalueringen er valget faldet på Air Greenland A/S, der har afgivet et tilbud, som både opfylder kravene til kvaliteten og samtidig ligger inden for den økonomiske ramme på ca. 100 millioner kroner for de to år”, siger oberst Peter Henrik Fausing fra Værnsfælles Forsvarskommando (VFK), der har ledet udbuddet med støtte fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI).

Air Greenland var i konkurrence med to andre kandidater, der ligeledes havde budt ind på helikopterberedskabet i 2019 og 2020. Den samlede vurdering af kvalitet og pris faldt ud til det grønlandske luftfartsselskabs fordel. Prisen har vægtet 60 procent og kvaliteten 40 procent.

Air Greenland A/S løser også i dag opgaven for Forsvaret med et helikopterberedskab i henholdsvis Kangerlussuaq og Qaqortoq. Den kontrakt udløber ved årsskiftet og erstattes altså af den nye to-årige aftale.

Ud over den to-årige periode fra 2019-2020 havde Forsvaret også udbudt helikopterberedskabet i Grønland for perioden 2021-2025. Men da alle indkomne tilbud oversteg den økonomiske ramme for kontrakten væsentligt, har VFK besluttet at aflyse udbuddet i denne omgang.

”Opgaven vil blive sendt i udbud igen inden udløbet af den kommende to-årige periode”, siger Peter Fausing.

Kontaktperson: VFK-Presse, telefon: 70200440