[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

På baggrund af forsvarsministerens indstilling har Forsvaret fået nye topchefer.Henrik Ryberg tiltræder som chef for Forsvarsakademiet den 1. maj 2018 og udnævnes i den forbindelse til kontreadmiral. Henrik Ryberg er 55 år og kommer fra en stilling som vicedirektør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse.Peter Harling Boysen tiltræder som chef for Specialoperationskommandoen (SOKOM) den 1. april 2018 og udnævnes i den forbindelse til generalmajor. Peter Harling Boysen er 54 år og kommer fra en stilling som vicechef for Operationsstaben.Derudover tiltræder Ulrich Johan Hellebjerg som næstkommanderende (Deputy Commander) ved NATO-hovedkvarteret Multinational Corps Northeast i Polen den 17. august 2018 og udnævnes samtidig til generalmajor. Ulrich J. Hellebjerg er 53 år og kommer fra en stilling som chef for Ledelsessekretariatet i Værnsfælles Forsvarskommando.

Stillingerne har været slået op, for nuværende chef for SOKOM, Jørgen Høll, og nuværende chef for Forsvarsakademiet, Nils Christian Wang, pensioneres på grund af pligtig afgangsalder i løbet af 2018.

Stillingen som næstkommanderende ved NATO-hovedkvarteret i Polen er slået op som følge af en rotationsplan, hvor stillingen besættes på skift mellem rammenationerne Danmark, Tyskland og Polen. I år er det bestemt, at stillingen skal besættes af Danmark.