[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Værnsfælles Forsvarskommando

Rederiet har tirsdag haft dykkere i vandet for at besigtige skaderne på bunden af containerskibet, der har ligget stille nær Æbelø siden grundberøringen. Undersøgelserne viste, at der er revner og buler i bunden af skibet. Onsdag forventes skibet derfor slæbt til Fredericia, hvor nogle af de mange containere, der er ombord, bliver løftet af.
- Slæbningen kommer til at foregå nænsomt og med langsom fart for at sikre mindst mulig risiko for yderligere skade. For at holde øje med, at der ikke sker udslip på vejen, vil Søværnets miljøskib, Marie Miljø, følge Mito Strait under hele slæbningen, siger Ole Theill Sørensen, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter.

Hvad der skal ske med skibet, når containerne er blevet løftet af, er der ikke taget stilling til endnu. Det er op til rederiet at lægge en plan, som i sidste ende skal accepteres af Forsvaret i samråd med Søfartsstyrelsen.

Ingen fare for miljøkatastrofe
Selvom der er revner i skibet, frygter Forsvaret ikke, at grundberøringen kan udvikle sig til en miljøkatastrofe. Både mandag og tirsdag har der været mindre striber af olie på vandet omkring skibet. Det drejer sig formentlig om olie fra skruerne eller dieselolie, som er undsluppet skibet som følge af skaderne.
- Forurening af vores farvande er altid en alvorlig sag. Derfor er vi også meget aktive omkring skibet. Men hvis vi skal se et lyspunkt, så er dieselolie heldigvis i den milde ende af forureningsskalaen, siger Ole Theill Sørensen.