[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

Seniorsergent Christopher Larsen fra Hæren, kaptajnløjtnant Teddy Brøns fra Søværnet og sergent Anders Bonde fra Flyvevåbnet løb den 23. september med i NATO Run i Budapest i Ungarn. Danskerne deltog på 10 km ruten. De tre danske løbere var blevet udvalgt som gode repræsentanter for hvert deres værn, både løbemæssigt og socialt – og som en anerkendelse for en ekstra indsats i hverdagen. Løberne er blevet valgt af værnsstabene efter indstilling fra deres myndigheder.


De tre stolte løbere efter ankomsten til Budapest. Løberne er fra venstre Teddy Brøns, Christopher Larsen og Anders Bonde.

- Da jeg fik at vide, at jeg var blevet valgt som repræsentant for Hæren, blev jeg en kende stolt. Jeg ved, at der er mange andre militært ansatte ved både HKIC og andre myndigheder, der har været bragt i spil af deres chefer, siger Christopher Larsen, der var udpeget som leder af det danske hold.

- Jeg er utrolig glad for at lov til at repræsentere Danmark, Forsvaret og de værdier, vi står for. Jeg ser frem til at løbe i de rød-hvide farver og til at dele ved at dyrke sport sammen med soldater fra de øvrige NATO-medlemslande, supplerer Anders Bonde.

Ud over at deltage i selve løbet omfattede rejsen til Budapest også et program sammensat af det ungarske forsvar. De danske løbere ankom fredag, og lørdag var deltagerne på rundtur i Budapest. De tre danske løbere fandt hurtigt sammen med løberne fra USA, Storbritannien og Canada.


Danskerne sammen med løberne fra USA, Storbritannien og Canada.

-Stemningen har været god lige fra begyndelsen, og der har været et fint program, som har givet gode muligheder for at møde og snakke med deltagere fra de andre nationer, fortæller Teddy Brøns.

Løbet foregik på en rute i det centrale Budapest med de fleste km langs den vestlige side af Donau og med start og mål på Buda Slottet. Alle tre danskere havde et godt løb.

-Løbet var en rigtig god oplevelse. Arrangørerne havde lavet en seværdig og hurtig rute, som dog havde lidt højdemeter mod slutningen. Det var sjovt at løbe side om side med så mange nationaliteter og at nyde godt af det, som vi i sidste ende kæmper for i dagligdagen – frihed, glæde og mangfoldighed, siger Anders Bonde, som var hurtigste dansker og løb de 10 km på 33.22 min. 


De tre hurtige danskere efter løbet.

-Det er en oplevelse, som jeg vil huske tilbage på. Ikke så meget det, at jeg har løbet NATO Run, men mere det, at jeg har deltaget som repræsentant for Hæren og dermed repræsenteret alle de militært ansatte.  siger Christopher Larsen.

NATO-løbet er blevet gennemført hvert år siden 2006, og det er både et løb, der skal bringe militære løbere fra NATO-lande sammen, og et stort motionsløb med deltagelse af civile. I alt deltog omkring 6000 løbere.