[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Line Fjellerad Andersen, Mette Richter og Peter Kirkegaard er Forsvarsmestre i sejlads 2018. De tre sejlede mesterskabet hjem i den sidste af 16 sejladser torsdag eftermiddag efter et tre dage langt stævne i København.

Mesterskaberne blev afholdt med udgangspunkt på Københavns Marinestation, og konkurrencerne foregik ud for Københavns Havn. 

-  Det var super tæt i toppen. Vi sejlede vores eget løb og lavede en stabil serie. Det er vildt, vi har ikke helt fattet det endnu, fortæller en glad Peter Kirkegaard.


Forsvarsmestrene i sejlads 2018.

Forsvarsmesterskaberne var en del af et åbent nordisk stævne i regi af det internationale militære idrætsforbund CISM. Derfor deltog også en canadisk, en polsk og en finsk besætning i konkurrencerne. Det blev finnerne, der sejlede guldet hjem i den nordiske konkurrence med østrigerne på andenpladsen. Forsvarsmestrene nummer tre ved det åbne nordiske mesterskab.

Også den besætning af skadede veteraner, der skal repræsentere Danmark ved Invictus Games i Sydney til oktober, deltog ved mesterskabet. Sejlerne på det danske hold er alle nye i sejlsporten, og de deltog i mesterskabet for at få erfaring i kapsejlads, inden de skal konkurrere i Sydney.

Invictus Games besætningen kunne ikke følge med de mere erfarne konkurrenter.

- Vi har ikke brugt spiler, fordi det skal vi ikke i Sydney, så vi har ikke andet end ligget sidst. Men vi har kigget meget på de andre, vi har været gode til at læse vinden og gode til at sejle, så vi har fået, hvad vi kom efter, siger Kim Wilsborg, der er en del af Invictus Games sejlbesætningen.

Også Peter Kirkegaard er en del af det danske Invictus Games hold. Han skal dog ikke deltage i sejllads, men svømme og cykle i Sydney. Alligevel giver han sin deltagelse i Invictus Games projektet, og det faktum, at også Line Fjellerad Andersen og Mette Richter har været udsendt, en del af ære for mesterskabet.

- Vi vandt fordi vi holdt nerverne i ro og troede på os selv og hinanden. Mette og Line har sagt, at de har kunne mærke på mig, at jeg har fået en anden ro, og det var netop det, vi havde brug for i de sidste sejladser, siger Peter Kirkegaard.

Se video om Invictus Games sejlerne her under.