[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

Hjemmebanefavoritterne fra Kina satte sig på de fire første pladser, da kvindernes konkurrence i militær femkamp ved Military World Games i Wuhan i Kina onsdag morgen blev afsluttet med terrænløbet. Den forsvarende danske verdensmester Sara Hjalager sluttede som nummer 5.


De fire danske sølvkvinder - Sofie Dideriksen, Johanne Tholstrup, Sara Hjalager og Helene Nielsen - hyldes af soldater fra Folkets Befrielseshær. Foto: Jia  Dai Teng Fei.

Med den suveræne præstation vandt Kina også guld i holdkonkurrencen, hvor det er resultaterne for de bedste tre af de fire kvinder på et hold, der tæller.  Danmark blev nummer to og dermed vinder af sølvmedaljerne. Rusland blev nummer tre.

Det danske hold består af Sara Hjalager, Helene Nielsen, Sofie Dideriksen, og Johanne Tholstrup, og det var resultaterne for Sara, Helene og Sofie, der talte i holdkonkurrencen.

”Kvinderne har gjort det helt fantastisk. Sara slår sin egen danske rekord med 44 point, og Sofie sætter med 13.59 i crossløbet ny dansk rekord. Også Johanne kom med 14.01 under den tidligere rekord på 14.11. Det har været nogle vilde og hektiske dage herude. Vi er ikke herrer over, hvad de andre nationer præsterer, men jeg er glad og tilfreds, ” fortæller sportschef, Thomas Lund.

”Det er vanvittigt imponerende. Det er utroligt flot af pigerne og viser en fantastisk entusiasme og dedikation. De bruger oceaner af tid på deres sport,” siger generallæge Sten Hulgaard, der er chef for Forsvarets Sanitetskommando og dermed øverste chef for den sportslige sektor i Forsvaret. Generallægen er netop komme hjem fra Kina, hvor han blandt andet nåede at se de danske kvinder skyde og kaste håndgranater.

Også de danske mænd er færdig med deres konkurrence i den militære femkamp. De sluttede som nr. 13 sammenlagt efter gode individuelle præstationer af deltagerne.