[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Den amerikanske ambassadør til Danmark bliver budt velkommen af generalmajor Michael Lollesgaard, chef for Hærkommandoen.

Af Lærke Weensgaard, Forsvarskommandoen

Forsvaret åbnede portene for Carla Sands, den amerikanske ambassadør til Danmark, da hun den 13. november besøgte Flyvestation Karup.

Ambassadøren besøgte flyvestationen for at styrke forholdet mellem USA og Danmark samt at øge sin egen viden om Forsvaret.

”Jeg har nydt mit besøg på Flyvestation Karup og er meget imponeret over det, jeg har set,” siger ambassadøren.

Under besøget fik hun dybere indsigt i Forsvarets tre værn gennem chefen for Hærkommandoen, generalmajor Michael Lollesgaard, chefen for Søværnskommandoen, kontreadmiral Torben Mikkelsen og chefen for Flyverkommandoen, generalmajor Anders Rex.


Carla Sands fik mulighed for at køre i en af Hærens nye Piranha 5.

”Vi er glade for ambassadørens interesse i det danske forsvar, og for at få mulighed for at give hende et billede af situationen i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, ” siger Anders Rex.

Ambassadøren fik også mulighed for at komme helt tæt på dele af Forsvarets nyeste materiel, blandt andet en af de nyindkøbte pansrede mandskabsvogn Piranha 5. Derudover oplevede hun også Forsvarets nyeste helikopter, MH-60R Seahawk, og fik en smagsprøve på helikopternes kapaciteter i flyvestationens Seahawk simulator.


Ambassadøren på rundvisning ved Seahawk-helikopterne.