[Oprindeligt publiceret af Arktisk Kommando]

Det er torsdag morgen, og den fem mand store Challenger-besætning er mødt ind for at flyve en rutinemæssig overvågningsmission i Nordgrønland. Men dagen kommer ikke til at forløbe som planlagt. Arktisk Kommando, som flyet er operativt underlagt under udstationering som ”Luftgruppe Vest”, ringer og udstikker en ny opgave.

Et fremmed orlogsskib er i færøsk interesseområde, og det skal undersøges. En af Challenger-flyets forcer er, at det er hurtigt og kan nå langt. Selv om der var planlagt en helt anden tur til dagen, er Challenger-besætningen i stand til med kort varsel at ændre planerne og sætte kursen imod det nye mål.Efter to en halv times flyvning er flyet over målet og sender observationer til Arktisk Kommando. Derefter er der stadig brændstof til også at gennemføre fiskeriinspektion omkring Færøerne, inden flyet mellemlander på Akureyri, Island for et fuel-stop, og så går turen retur til den faste base på Kangerlussuaq, Grønland.

Men den aflyste tur skal jo også gennemføres. Så lørdagens mission bliver udvidet og indeholder nu overvågning i Nord Grønland, inklusiv to gange nedkastning af materiel til separate Sirius slædehold og en mellemlanding på Station Nord. Turen bliver vellykket, begge slædehold lokaliseres og bliver støttet med forsyninger fra luften. Efter en lang dag returnerer flyet tilbage basen og er atter klar til nye opgaver for Arktisk Kommando i luftrummet over Grønland og Færøerne.