[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af: Forsvarskommandoen

Der har igennem en årrække været tradition for, at der hvert år blev udsmykket en eller flere haler på de danske F-16 kampfly, som vises frem ved officielle arrangementer, opvisninger eller særlige markeringer.

I år har Forsvaret og Fighter Wing Skrydstrup malet et helt fly som Dannebrog for at markere flagets 800 års fødselsdag.


Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

Flyet følger lørdag fra klokken 12 en rute over hele landet i godt 600 meters højde, så rigtig mange danskere får mulighed for at se det på denne festdag, hvis vejret arter sig.Bemalingen af F-16 kampflyet er en oplagt mulighed for både at fejre flaget og samtidig vise danskerne, at F-16 kampflyene aldrig er langt væk, hvis der skulle være brug for det.


Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste

På den lange bane er der tale om et fly, der ikke skal sendes i internationale operationer. Flyet vil have Dannebrog på skroget og flyve som en del af afvisningsberedskabet i Danmark i resten af dets levetid.

Samtidig ligger der forude en række begivenheder, hvor designet vil passe rigtig godt ind.

Det drejer sig om den aktuelle 800 års dag for Dannebrog, sommerens flyveopvisninger i ind- og udland samt til 40 års jubilæet for F-16 i januar næste år.