[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af: Simon, FKO KOM


I syv årtier har det været en M/49 – også kendt som Neuhausen – der været Forsvarets faste pistol. Men nu er det ved at være slut. I dag var der på Flyvestation Karup officiel overdragelse af Forsvarets nye pistol fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse til Forsvaret (FKO) og Forsvarets medarbejdere.

Den nye pistol bliver en Sig Sauer P320 X-Carry. Den blev bl.a. udvalgt på baggrund dens gode resultater i et omfattende testprogram af mellem Sig Sauer P320 og tre andre pistoler. De fire pistoler blev testet under alle tænkelige forhold af brugere fra specialoperationsstyrkerne, Militærpolitiet, Flyvevåbnet og Hæren.

P320 var den klart bedste kandidat i den fire uger lange testperiode.
Om den nye pistol, siger chef for Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse, Christian Ishøj.

- Sig Sauer klarede sig bedst i vores omfattende testprogram og den levede samtidigt til fulde op til de krav, som vores brugerne på tværs af værnene har defineret. Det har været en velgennemført proces takket være et tæt samarbejde med brugerne og et professionelt projekthold, siger Christian B. Ishøj.Anskaffes i to versioner
Sig Sauer P320 bliver indkøbt i to versioner. En almindelig pistol samt en version til skjult bæring, og de skal erstatte alle pistoler i Forsvaret. Den nye P320 er en 9x19 mm StrikerFired pistol, hvilket betyder at den ikke har nogen hane, der kan gribe fat i udstyr, tøj, sløringsnet eller lignende.

Den nye pistol har en væsentlig større magasinkapacitet og kan leveres med 21 skudsmagasin, hvorimod den gamle M/49 kun har plads til otte skud. P320 har mulighed for, at der kan monteres lyddæmper, taktisk sigtelaser, hvidtlys lygte og rødpunktssigte.
 


Med til overdragelsen af pistolen fra FMI til Forsvaret var blandt andet chefen for Hærkommandoen og Flyverkommandoen samt næstkommanderende for SOKOM og Søværnskommandoen.

- Det er en ganske særlig dag. Vi siger velkommen til et nyt våben, og sender pistol M/49 på velfortjent pension. Jeg er sikker på, at den nye pistol vil blive taget godt imod i hele Hæren. Med Sig Sauer får vi en moderne pistol, som er nem at vedligeholde og betjene, lyder det fra generalmajor Kenneth Pedersen, chef for Hærkommandoen.

Se præsentation af Sig Sauer P320 herunder.

Fakta:
SIG SAUER P320 X-Carry
KALIBER: 9mm
ACTION TYPE: Semi-Auto
PIBELÆNGDE: 100 mm
SAMLET LÆNGDE: 188 mm
VÆGT: 760 g
MAGASIN: 17 eller 21 skud, afhængig af magasintype