[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fredag den 15. november 2019 bliver generalmajor Kenneth Pedersen ny chef for Forsvarsstaben. Kenneth Pedersen er 51 år og kommer fra en stilling som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen. Med tiltrædelsen udnævnes han til generalløjtnant og vil tillige blive viceforsvarschef.Kenneth Pedersen afløser tidligere chef for Forsvarsstaben og viceforsvarschef generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen, som siden den 1. september 2019 har været chef for Danmarks militære repræsentation i NATO.

Forsvarschef Bjørn Bisserup udtaler:

”Posten som chef for Forsvarsstaben er central i den daglige drift og udvikling af Forsvaret. Forsvarsstaben har til opgave at samle trådene, prioritere og lave oplæg til beslutninger på et komplekst område. Til at lede dette arbejde er der behov for en fast hånd på roret. Med gode ledelsesmæssige kompetencer og stærk faglighed er generalmajor Kenneth Pedersen den helt rette person til at lede Forsvarsstaben i det videre arbejde med at styrke og udvikle Forsvaret. Jeg ser derfor frem til et fortsat tæt samarbejde med Kenneth og ønsker ham tillykke med den velfortjente udnævnelse til generalløjtnant.”

Kenneth Pedersen har en bred erfaring fra en lang karriere i Forsvaret. Han har flere udsendelser bag sig, blandt andet som chef for det danske kontingent i Afghanistan. Efter uddannelse ved US Army War College blev Kenneth Pedersen chef på Hærens Officersskole. I de sidste tre år har Kenneth været chef for Operationsafdelingen i Forsvarsministeriets departement og chef for Operationsstaben i Forsvarsstaben. Kenneth Pedersen varetog fra februar til september 2019 posten som chef for Hærkommandoen.

Generalmajor Kenneth Pedersen udtaler:

”Forsvarsstaben er en effektiv maskine, som hver eneste dag leverer vigtige beslutningsoplæg. Det gode arbejde i Forsvarsstaben er et resultat af fagligt stærke, dedikerede og motiverede medarbejdere og chefer. Derfor er jeg naturligvis både beæret og ydmyg over for den opgave, der venter. Samtidig er jeg helt bevidst om det store ansvar, der kommer til at hvile på mig. Jeg glæder mig til at tage fat på opgaven sammen med Forsvarsstabens chefer og medarbejdere.”

Stillingen som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen vil blive slået op snarest muligt.

Kenneth Pedersens CV