[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Forsvarskommandoen

Flere måneders intensiv træning til missionen i Afghanistan kulminerede i denne uge for de soldater, der skal udsendes til den afghanske hovedstad, Kabul, til august. De deltog nemlig i den 2. Brigade-øvelse, der kaldes Mission Rehersal Exercise (MRX), som er den afsluttende øvelse for Resolute Support Hold 11.

Her blev soldaterne testet i realistiske scenarier, som matcher de opgaver, som de skal løse i Afghanistan.


Bevogtning og sikring er en vigtig del af opgaven, når soldaterne kommer til Afghanistan. Foto: Simon Elbeck / Forsvarskommandoen.

Fredag var der så udsendelsesparade på Holstebro Kaserne, hvor chefen for 2. Brigade, Brigadegeneral Gunner Arpe Nielsen, og chefen for Jydske Dragonregiment, Oberst Anders Poulsen, ønskede soldaterne god tur og understregede, at soldaterne nu er klar til den vigtige mission.


Mange pårørende var mødt op til udsendelsesparaden for Resolute Support Hold 11 i Holstebro.

Hovedbidraget på Hold 11, der skal udsendes til NATO-missionen Resolute Support i Afghanistan, består af soldater fra Panserbataljonen hos Jydske Dragonregiment i Holstebro og opklaringssoldater fra Gardehusarregimentet i Slagelse. De skal udsendes til august og være i Afghanistan i seks måneder.


Der bliver trænet til NATO-missionen Resolut Support. Her forsvarer soldaterne sig mod angreb.

Danmark har bidraget til NATO-missionen Resolute Support siden januar 2015. Ud over sikrings- og eskortebidraget spiller rådgivning ved den afghanske officersskole og det afghanske flyvevåben en stor rolle i Danmarks bidrag. 

Hovedmålet med bidraget er, at hjælpe de afghanske sikkerhedsinstitutioner til bedre at kunne overtage sikkerheden i Afghanistan.