[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]


Generalmajor Michael Lollesgaard (i midten) inspicerer paraden sammen med forsvarschef general Bjørn Bisserup (th.) og den afgående chef for Hærkommandoen Kenneth Pedersen (tv).

Af Tim Søgaard, Forsvarskommandoen

Hærkommandoen har fået ny chef. Generalmajor Michael Lollesgaard overtog mandag formiddag kommandoen fra generalmajor Kenneth Pedersen som følge af en rokade i topledelsen i Forsvaret.

Michael Lollesgaard glæder sig til at komme tilbage til Hæren, hvor han har tilbragt en stor del af sin tjeneste.

- Af alle ansigterne her er der jo nærmest ikke ét, jeg ikke kender, så jeg ser frem til at komme rundt, møde alle og finde ud af, hvilke problemstillinger vi står overfor. Først derefter vil jeg danne mig et indtryk af, hvad der er mine prioriteter, siger generalmajoren.

Michael Lollesgaard har de seneste seks måneder været udstationeret i Yemen som chef for FN’s politiske mission i landet. Her har han stået i spidsen for at sikre, at våbenhvileaftalen mellem Huthi-oprørerne og Yemens regering blev overholdt, således et stabilt flow af nødhjælp til landets indbyggere kunne opretholdes under den humanitære krise i Yemen.


Den nytiltrådte chef for hærkommandoen holdt tale for de fremmødte. Han udtrykte glæde over at vende tilbage til Hæren og de mange kendte ansigter.

Tidligere har generalmajoren været den danske militære repræsentant ved NATO og EU i Bruxelles samt udsendt til Mali som styrkechef for FN-missionen MINUSMA, hvor han har stået i spidsen for FN’s militære indsats for at fremme fred og sikkerhed og bidrage til stabilitet i regionen. Inden da kom generalmajor Michael Lollesgaard fra en stilling som chef for Danske Division .

Generalmajor Kenneth Pedersen var midlertidig udnævnt og vender tilbage til sit job som chef for Operationsstaben.


Michael Lollesgaard vender tilbage til Hæren efter flere år, hvor han blandt andet har været udsendt for FN til Mali og Yemen.

Forsvarsminister Trine Bramsen ser frem til samarbejdet og udtaler:

- Den vigtigste ressource i Forsvaret er vores medarbejdere. Derfor skal de opleve, at vi har dygtige ledere. Jeg har tillid til, at Michael Lollesgaard kan løfte den opgave.