[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Forsvarskommandoen

Der sker en rokade i topledelsen af Forsvaret, som får nye chefer i Hærkommandoen og Danmarks militære repræsentation i NATO.

Stillingen som Danmarks Militære Repræsentant til NATO og EU besættes af generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen – også kaldet MALT.
 
"MALT har ydet en kæmpe indsats i sin funktion som chef for Forsvarsstaben, og vil med sin baggrund, erfaring samt tidligere tjeneste være Danmark et stærkt kort i NATO og EU," siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

MALT tiltræder den 1. september 2019. Chefen for Udviklings- og Plan-lægningsstaben er udpeget som fungerende chef for Forsvarsstaben i Forsvarskommandoen.

Ny chef for Hærkommandoen
Generalmajor Michael Lollesgaard, som senest har været udstationeret i Yemen som chef for FN’s politiske mission i landet, tiltræder den 1. september 2019 som ny chef for Hærkommandoen.

"Jeg er sikker på, at Michael er den helt rigtige til at stå i spidsen for løsning af hærens mange, store og vigtige opgaver, herunder implementering af forsvarsforliget i Hæren i de kommende år. Jeg er tilfreds med at kunne præsentere en afklaring omkring ledelsen i Hærkommandoen," siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

Michael Lollesgaard erstatter formelt generalmajor Hans-Christian Mathiesen, der siden oktober 2018 har været fritaget for tjeneste, mens Forsvarsministeriets Auditørkorps undersøger en sag om mulig tjenestemisbrug og grov pligtforsømmelse. Hans-Christian Mathiesen vil blive placeret i et midlertidigt stillingsnummer i Forsvarskommandoen, indtil sagen ved Forsvarsministeriets Auditørkorps er afsluttet.

Midlertidig chef for Hærkommandoen, generalmajor Kenneth Pedersen, vender tilbage til sin stilling som chef for Operationsstaben.

"Jeg vil benytte lejligheden til at sige Kenneth Pedersen en meget stor tak for den indsats, han har ydet som chef for Hærkommandoen det sidste halve år. Der er løftet en stor opgave, herunder i forhold til Hærens overgang til ny organisation," siger forsvarschefen.

Fotos af Forsvarets øverste chefer kan findes HER


Link til pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet