[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen


Danmarks kvindelige verdensmester i militær femkamp, Sara Hjalager, modtog mandag den 28. januar Forsvarets Idrætspris 2018. Prisen blev overrakt af forsvarschef general Bjørn Bisserup ved en ceremoni hos Hærhjemmeværnsdistrikt København på Svanemøllens Kaserne, hvor den danske verdensmester i idrætsmæssig sammenhæng er tilknyttet.

- Du vandt verdensmesterskaber og brød dermed kinesisk dominans, og du satte dansk rekord med over 5400 point. Det er en helt enestående resultat, som efter min opfattelse er på niveau med det, vi så i går ved VM i håndbold, sagde forsvarschefen og fortsatte:

- Ved siden af det, er du en person, som har meget at give af. Jeg tænker blandt på, at du var med til at træne holdet op til Invictus Games i 2018, og at du var med til at tilrettelægge Ride4Rehab for vores veteraner, og det betyder rigtig meget. Samlet set tror jeg ikke, at der er nogen person, der fortjener den pris mere, end du gør, fastslog Bjørn Bisserup.


Sara Hjalager fejres af holdkammerater og ledere efter sin triumf i Østrig i august 2018. Foto: Landsholdet i militær femkamp.

Sara Hjalager skrev sig ind i Forsvarets idrætshistorie, da hun i august 2018 vandt guld ved verdensmesterskaberne i militær femkamp i Østrig. Guldet kom i hus med en rekordhøj score på 5410,9 point, men også med en margen på kun 7,5 sekunder til sølvvinderen fra Kina. Dermed vekslede Sara Hjalager to fjerdepladser fra 2016 og 2017 til pladsen øverst på medaljeskamlen.

- Det er kæmpe stort for mig at få prisen. Det er en stor anerkendelse for mig og for sporten, at jeg får lov at få den, siger Sara Hjalager.

Den danske verdensmester er i fuld gang med træningen frem mod et muligt titelforsvar ved Military World Games, der finder sted i Wuhan i Kina til oktober.

- Jeg går lige som sidste år efter at blive så god, som jeg overhovedet kan blive, og så må vi se, hvad det kan række til. Jeg kan ikke gøre noget ved mine konkurrenter, men hvis jeg træner hårdere, end jeg nogenside har gjort, så kan det være, at jeg kommer derop af, siger Sara Hjalager beskedent.

Sara Hjalager træner 15-20 timer om ugen og passer samtidig et job hos DIF Soldaterprojekt.

Forsvarets Idrætspris tildeles hvert år en idrætsleder eller idrætsudøver, der har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for idrætten i Forsvaret. Idrætsprisen har været uddelt siden 2005.