[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

Det er i ordets mest bogstavelige betydning en alsidig idrætsmand, der i dag modtog Forsvarets Idrætspris 2019.Seniorsergent Jes Mose Jensen har over en lang karriere i Forsvaret vundet medaljer i et utal af militære idrætsdiscipliner på både nationale og internationalt niveau, han løber orienteringsløb, både civilt og militært, han har deltaget ved Nijmegenmarchen 33. gange og også gennemført det adventurerace, der afvikles i forbindelse med den store march i Holland. 

Prismodtagerens forklaring på, at han kan være god til så mange forskellige sportsgrene er enkel.

”Jeg har en god grundform – en meget god grundform, og så har jeg en stor alsidighed efter så mange år i Forsvaret,” siger Jes Mose Jensen.


Jes Mose Jensen sammen med fra venstre A.C. Jørgensen, der er prismodtagerens nærmeste chef ved Trænregimentet, Claus Bodilsen og Kurt Nissen fra Center for Militær Fysisk Træning, Allan Peter Sundahl, der er fungerende chef ved Trænregimentet samt forsvarschefen.

Ved siden af den aktive karriere er Jes Mose Jensen blandt andet landstræner for både det militære landshold i orienteringsløb og for Dansk Militært Idrætsforbunds Biathlonsorienteringslandshold, formand for idrætsudvalget på Aalborg Kaserner og ofte brugt som leder ved idrætsstævner i Forsvaret.

”Jeg elsker at gøre noget for andre, det er lige så vigtigt, som selv at deltage. Og nogle gange må man træde til og gøre noget, for at få tingene til at ske,” forklarer Jes Mose Jensen om sin lederrolle.

Det var forsvarschef general Bjørn Bisserup, der overrakte idrætsprisen til Jes Mose Hansen. Forsvarschefen roste Jes Mose Jensen for hans bemærkelsesværdige indsats og fremhævede ham som en rollemodel for medarbejderne i Forsvaret.

Jes Mose Jensen fik også Forsvarets idrætspris 2012 – hvor han også havde hentet flere internationale medaljer hjem til Forsvaret.

Forsvarets Idrætspris
Forsvarets Idrætspris tildeles hvert år en idrætsleder eller idrætsudøver, der har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for idrætten i Forsvaret. Idrætsprisen har været uddelt siden 2005.