53 km om dagen i otte dage. Det er, hvad sergent Ninna løber og flyveroverkonstabel Cassandra cykler fra søndag den 5. juli om formiddagen. Her går starten på deres episke tur fra Frøslevlejren ved den dansk/tyske grænse.

Foto: Privatfoto.

Af Thorbjørn Forsberg, Forsvarskommandoen

53 km om dagen i otte dage. Det er, hvad sergent Ninna løber og flyveroverkonstabel Cassandra cykler fra søndag den 5. juli om formiddagen. Her går starten på deres episke tur fra Frøslevlejren ved den dansk/tyske grænse. Endemålet er Skagen.Et af turens formål er at skabe opmærksomhed omkring de mange uddannelsesmuligheder, der er i Forsvaret. Man vil for eksempel meget gerne lokke uddannelsessøgende til en af de syv ”Inspirationsdage for unge,” der kommer til at løbe af stablen i august.

Ruten er i samme ånd lagt, så den også binder de tre værn sammen. De to flyvere gør derfor undervejs stop og overnatter på både Haderslev Kaserne og Flådestation Frederikshavn. Her vil lokale medarbejdere fortælle om mulighederne i deres del af Forsvaret, og det vil også blive delt på turens sociale medier, ”enlobendefortaelling.”

Ultraløb handler om oplevelser
Ninna arbejder til daglig med rekruttering ved Air Control Wing på Flyvestation Karup, og hun fik ideen til turen.

”For mig handler ultraløb om at opleve noget, ikke om at komme først. Det må gerne være lidt specielt. Mit første ultraløb var på tværs af Jylland, fra Skallerup Klit til Frederikshavn (50 km, red.), og jeg var med ved Danmarksmesterskaberne for ultraløbere (100 km, red.) i kvinderækken sidste år. Siden har jeg tænkt på, at jeg gerne ville løbe på den anden led af Jylland i stedet for, og det er så blevet til det her projekt,” fortæller hun.

DM-løbet gav Ninna en andenplads og dermed sølv i tiden 10 timer 35 min. Hun mener, at hun gennem det nye projekt vil blive den første kvinde til at løbe på langs af Jylland.

Følg turen på sociale medier
Du kan følge turen på både Facebook og Instagram via ”enlobendefortaelling.”

Her kan du sågar også stille spørgsmål til de to samt lave aftaler om at løbe med på en del af ruten, hvis du har lyst (Ninna lover, at det bliver i et adstadigt tempo). Hensigten er, at der kommer en besked ud hver aften på de sociale medier om det konkrete startpunkt og den endelige rute den efterfølgende dag. Du kan se hele den planlagte rute via siden her (eller i telefon-app’en Footpath).

Mødtes på flymekanikeruddannelsen
Med sig på turen får Ninna følgeskab af en anden flyver, veninden Cassandra, som er flymekaniker på F-16 hos Fighter Wing i Skrydstrup. Hun skal ikke løbe men derimod trampe i pedalerne på følgecyklen, en ladcykel med forsyninger og oppakning om bord. De to mødte hinanden på uddannelsen til flymekaniker, som det dog kun var Cassandra, der gennemførte.

”Det var ikke den rette uddannelse for mig, men så er det jo godt, at der er mange andre muligheder i Forsvaret,” smiler Ninna, som for tiden er i gang med at læse akademifag sideløbende med sit arbejde. Målet er at søge ind på officersskolen i 2021 og blive teknisk officer i Flyvevåbnet.

Ninna er ved siden af arbejde og ultraløb også med på landsholdet i militær fly-femkamp, hvor der dystes i seks discipliner: Pistolskydning på 10 m, svømning med forhindringer, en slags basketballspil med forhindringer (”ball”), orienteringsløb, fægtning og forhindringsbane. De fem bedste resultater tæller i den samlede score.