På fredag går Martin Jensen ombord på fregatten Niels Juel med sin DJ-pult. Med i bagagen har han også over 1,8 milliarder afspilninger på Spotify, hvilket gør ham til en af de største DJ’s i verden. 

Fra skibet vil han give en koncert, som vil blive live-streamet på internettet. Formålet med koncerten er blandt andet at fejre veteranerne i Danmark og udlandet.


Fregatten Niels Juel (forrest) har deltaget i mange missioner gennem tidens løb og har for nylig været med til at beskytte det franske hangarskib, Charles de Gaulle. Nu skal skibet danne scenen for en af verdens største DJ’s. Foto: Arkiv

”Ideen til at gennemføre koncerten ombord på Niels Juel opstod mellem DJ Martin Jensen og én af mine medarbejdere, der kender hinanden gennem musikken. Jeg er derfor rigtigt glad for den opbakning, som vi blev mødt med fra alle sider i Forsvaret, da vi præsenterede muligheden for at sende en spektakulær musikalsk hyldest til vores veteraner,” siger Michael G. Landmark, der er chef for Niels Juel.

Coronavirus/covid-19 har forårsaget, at musikfestivalen ENGAGE, der sætter fokus på anerkendelse af veteraner, er blevet aflyst. Første del skulle være løbet af stablen i København i slutningen af maj, mens anden del skulle have foregået i Skive til august. 

Derfor vil veteranerne i Danmark og udlandet i år blive hyldet med fredagens koncert. Under koncerten vil der via et link være mulighed for at give støtte til Veteranfonden.


Foto: DJ Martin Jensen  (i midten i rød jakke) ombord på Fregatten Niels Juel.

Formand i Veteranfonden Jeppe Michael Jensen, som ligeledes er manden bag ENGAGE, glæder sig over samarbejdet med Martin Jensen.

”Vi er glade for at kunne invitere vores gæster til unik musikoplevelse sammen med folk fra hele verden. Det kunne Forsvaret og Forsvarsministeren heldigvis også se en idé i. Ellers er det ikke sådan lige at blive godkendt til at spille på en fregat,” siger Jeppe Michael Jensen. 

Forsvarsminister Trine Bramsen roser den gode idé:
”Jeg værdsætter altid gode initiativer, der støtter vores veteraner. Det helt afgørende, at vi passer godt på dem, der har passet godt på os. Det gælder ikke mindst i denne særlige tid, som jeg ved kan være ekstra svær for nogle af vores veteraner. Koncerten er et super initiativ, som, jeg håber, kan give et afbræk i krisen.”

Koncerten er en del af Martin Jensens online-turné ”Me, Myself, Online,” som han lancerede i april ved at spille i Telia Parken. Siden har han givet koncert i Billund Lufthavn, hvor 1,2 millioner så med. Og nu er turen kommet til at give koncert i Korsør på et af Forsvarets skibe. 

Det er ikke muligt at opleve koncerten i Korsør. Man kan følge koncerten på Niels Juel via Martin Jensens profil på Twitch. Showet er gratis og begynder kl. 19.00.