Lentfer

Generalløjtnant Flemming Lentfer er udnævnt til ny forsvarschef. Foto: Forsvaret

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler i den forbindelse:

 

”Flemming Lentfer er en stærk leder med meget bred erfaring fra Forsvaret. Han har en professionel tilgang til, hvad der forventes af et moderne forsvar. Et stadig stigende og stadig mere komplekst trusselsbillede stiller store krav til Forsvaret – militært, politisk og ikke mindst hvad angår den daglige ledelse. Flemming Lentfer kommer som ny forsvarschef til at indgå i et stærkt ledelsesteam på Forsvarsministeriets område. Jeg ser frem til det tætte samarbejde”.

 

Flemming Lentfer er 56 år og har siden 2017 været direktør for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Han kommer fra det operative missilforsvar i Flyvevåbnet, hvor han var chef for HAWK Afdeling Vest i 2000-2002 og har siden gjort karriere inden for både det værns- og koncernfælles område.

 

Flemming Lentfer har indgående kendskab til Forsvarets operative virke. Han var fra 2015 til 2017 chef for den Værnsfælles Forsvarskommandos Operationsstab, som leder alle nationale og internationale indsættelser. Flemming Lentfer har desuden virket som chef for Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen, hvor han har stået i spidsen for den værnsfælles koordination, rådgivning og prioritering.

Flemming Lentfer ved et besøg  Aalborg

Foto: Forsvarets Materiel og Indkøbsstyrelse

Flemming Lentfer ved et besøg  Aalborg

Foto: Forsvarets Materiel og Indkøbsstyrelse

 

Flemming Lentfer siger:

 

”Det er både med stolthed og stor ydmyghed, at jeg har takket ja til at blive forsvarschef. Jeg ser frem til et tæt samarbejde med forsvarsministeren og departementet, hvor et centralt punkt vil være at sikre tillid til Forsvarets virke. Et andet centralt punkt vil være at videreudvikle forsvarets operative evne i et tæt samarbejde med alle myndighederne på ministerområdet. Mest af alt glæder jeg mig til at stå i spidsen for alle de tusindvis af dedikerede militære og civile medarbejdere, som hver dag arbejder for Danmarks sikkerhed og tryghed både ude og hjemme”.

 

Stillingen som direktør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse forventes besat inden udgangen af året.

Flemming Lentfer

Født: 1. marts 1964


Værn: Flyvevåbnet


Rang: Generalløjtnant


Job: Direktør for Forsvarsministeriet Materiel- og
Indkøbsstyrelsen og National Materieldirektør

 

Se CV for Flemming Lentfer